Udlejerforum - Nyheder - Spørgsmål

Feriehuse og udlejning. Hvad rører sig? Læs vores blog her.

Hvad med 2023 – elpriser og inflation?

Naturligvis kan de høje elpriser og den strammere økonomi påvirke udlejningen. Vi anbefaler at holde priserne i ro til 2023. At holde ferie i et feriehus er stadig en relativt billig ferieform og rigtig velegnet eksempelvis til familieferie. Man har mulighed for selv at lave mad mv. og man har et helt hus for sig selv og det kan man nemt få for under kr. 300 pr. nat pr. person, hvis man er 4 til 6 personer. Så vi ser frem til endnu en god sæson.

 

Hvad med prisen på el?

Hos FeriehusDirect er det dig der sætter prisen. Du giver os bare besked, så retter vi din pris.

Hvad skal jeg betale i Skat?

Når du lejer ud gennem FeriehusDirect så får du den høje skattefri indtjening. I 2022 er det kr. 43.200. Lejer du ud for mere er der 40% fradrag inden skat.

 

Vidste du, at FeriehusDirect tilbyder, at du kan kombinere din egen udlejning med professionel markedsføring fra vores side?

Du kan ganske enkelt lægge dine egne udlejninger ind, og så lade de uger være åbne, som du gerne vil have os til at markedsføre. Du sætter selv den pris, som du vil have for de enkelte uger. Vi afregner månedsvis forud, du er sikret betaling ved sene annulleringer, du får bred markedsføring både nationalt og internationalt, vi har forsikret både dit hus og dit indbo og hvis du vil stoppe med udlejning, så er vores opsigelsesfrist kun 48 timer.

Hvordan kan jeg være sikker på, at der bliver passet på mit hus?

Som udlejer vælger du selv om der skal være obligatorisk rengøring eller om gæsten selv må gøre rent. Gør gæsten selv rent så kontrollerer vi huset, og vi opkræver depositum.

 

Hvad hvis der går noget i stykker?

For det første så opkræver vi depositum og vi tjekker jo huset mellem udlejningerne. Er der tale om en af de sjælden større skader, så har vi forsikret både dit hus og indbo mod skader og det uden selvrisiko!

Vil du selv leje ud?

Nogen foretrækker at leje deres hus ud selv. Her skal man være klar over, at der dels er et stykke arbejde med at finde lejere, dels kan der være en del arbejde i forbindelse med lejernes ophold i huset og eventuelle klager, der er administration af betaling for el mv, ligesom det kan være svært at forsikre sig mod skader/annulleringer mv.  Hertil kommer, at reglerne er så uretfærdige, at du kun får ”det lille” skattefri fradrag på kr. 12.200 (2023), når du selv udlejer, hvorimod fradraget er på hele kr. 44.500 når du udlejer gennem bureau, der indberetter til Skat. Det, synes vi, er uretfærdig og vi tilbyder derfor at administrere dine egne lejemål for et gebyr på kun 8 % af lejebeløbet. Vi opkræver lejen, afregner dig og indberetter til Skat, og så har du det høje fradrag.