Lolland - Falster - Møn

Lolland - Danmarks fjerdestørste ø. Lolland er omgivet af Langelandsbælt, Femern Bælt, Østersøen, Guldborg Sund og Smålandsfarvandet. Øen er forbundet til naboøen Falster tre steder og har færgeforbindelser til Langeland og Tyskland. Lolland er også kendt som "pandekageøen" på grund af sit flade terræn. Store dele af øen er inddæmmet land, og den sydlige del er omkranset af det sydlollandske dige. De tre største byer er Nakskov på Vestlolland, Maribo, der ligger nogenlunde på midten af øen, og Sakskøbing, der ligger i den nordøstlige del ud til Sakskøbing Fjord. Lolland er præget af god jord, og der er udstrakte landområder med dyrkning af fødevarer. Øen har flere store turistattraktioner som Middelaldercentret, Knuthenborg Safaripark og Lalandia samt det årligt tilbagevendende kræmmermarked Døllefjelde-Musse Marked. 

Falster har mange lystbådehavne, sandstrande og cykelruter, der tiltrækker mange turister. En af de mest populære destinationer er Marielyst på østkysten, der har et stort sommerhusområde og lange sandstrande.

Nykøbing Falster har en del attraktioner, hvoraf den mest populære ubetinget er Middelaldercentret, der dog egentlig ligger på Lollandsiden af Guldborg Sund i Sundby. Museet er opbygget som en middelalderby med rekonstruerede huse og viser et udsnit af en typisk dansk købstad omkring år 1400. Inde i selve Nykøbing er den gamle del af byen med gågaden, Klosterkirken, der blev grundlagt i 1419, og bymuseet Falsters Minder en del af attraktionerne. Derudover findes der flere mindre museer i byen.

Spredt udover øen ligger også mindre museer som Danmarks Traktormuseum i Eskilstrup, Det Sorte Geomuseum i Gedser, bymuseet og Stubbekøbing Motorcykel- og Radiomuseum i Stubbekøbing. Der findes også to dyreparker på øen; Guldborgsund Zoo i Nykøbing og Krokodille Zoo i Eskilstrup.

Møn er en ø ud for Sydsjællands østkyst. Møn er kendt for naturskønhed, gode badestrande, kirker med kalkmalerier af Elmelundemesteren og Møns Klint.

Møns hovedby, Stege, har et af de mest velbevarede fæstningsanlæg i Norden. Mølleporten i Stege fra slutningen af 1400-tallet er enestående som en bevaret byport fra middelalderen. Bag voldanlægget gemmer der sig et autentisk købstadsmiljø.

En absolut attraktion er Møns Klint med tilhørende Geo Center Møns Klint, der giver fantastiske oplevelser.