Nordjylland

Nordjylland eller toppen af Danmark, som det også kaldes. Med sin specielle beliggenhed mellem Kattegat, Skagerrak og Vesterhavet byder Nordjylland på så mange oplevelser, at der alene her er til mange ferier.

Øverst oppe ligger Grenen, hvor man kan stå med en fod i hver sit hav og den meget idylliske og gamle bydel Gl. Skagen. Skagen er også kendt for sine malere, museer og det helt særlige Skagenslys. I Skagen er der næsten altid mange mennesker og i højsæsonen rigtig mange mennesker og rigtig mange, dejlige oplevelser.

Nordjylland er dog så meget mere end Skagen, eksempelvis en af Europas største vandre-klitter, Råbjerg Mile. De to dejlige sommerbyer Løkken og Blokhus er også to perler i det nordjyske. På den østlige sider finder man dejlige ferieområder ved eksempelvis Ålbæk og Hou-Hals.

Læsø – den største ø i Kattegat. Saltsydning udgør en central del af øens historie og i dag er saltsydningen en meget velbesøgt turistattraktion. Helt specielt for Læsø er de såkaldte tanggårde – gårde med tage lavet af tang fra havet. Flot natur og rigtig gode muligheder for eksempelvis kitesurfing. Man når Læsø med færge, der afgår fra Frederikshavn.